صرف نظر از شکستهای ارتش رژیم صهیونیستی در تغییر معادله میدانی در طول جنگ 15 ماهه غزه، تبادل اسرا به یک مانور بزرگ و یک نمایش اقتدار نظامی و رسانهای برای حماس تبدیل شد.
حماس بهرغم آسیبهایی که به زیر ساختارهای شهر غزه وارد آمد، اما ثابت کرد همواره در جنگهای نامتقارن و غیر کلاسیک، ابتکار عمل را در دست دارد.
بمباران مردم بی دفاع و غیرنظامی شهر غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی آنهم با هواپیماهای فوق مدرن اف 35 ساخت آمریکا در تعریف نظامی، پیروزی تلقی نمی شود بلکه نشانه ضعف ساختاری یک ارتش است.
در تجزیه و تحلیل خروجی جنگ 470 روزه غزه چند معادله به عنوان عوامل تاثیرگذار در تغییر معادله میدانی، نظامی و سیاسی مورد استناد تحلیلگران نظامی قرار میگیرد.
نخستین معادله در هر جنگ کلاسیک یا نامتقارن دستیابی دشمن به هدف گذاریهای نهایی برای دستیابی به شاخص های تعریف شده است که می تواند مولفه برتری میدانی تلقی شود.
رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و در طول 15 ماه دو برابر کل بمبهای به کار رفته در جنگ دوم جهانی علیه مردم بیگناه غزه استفاده کرد، اما نتوانست شهر غزه را کاملا اشغال کند.
روحیه جهادی، همراهی مردم غزه با تاکتیکهای جنگی مقاومت و به کار گیری تاکتیکهای ابتکاری و فرساینده از سوی حماس وجهاد اسلامی علیه نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به ناکامی ارتش این رژیم در تغییر شرایط میدانی غزه منجر شد.
در مقابل، ارتش رژیم صهیونیستی نیز متحمل تلفات و خسارات سنگینی شد بهگونهای که گزارشها نشان میدهد این رژیم بیش از 2000 کشته و حدود 9000 زخمی داشته و هزینه جنگ غزه برایشان از یکصد میلیارد دلار تجاوز کرد.
بروز شکاف در بدنه حاکمیت رژیم صهیونیستی به خاطر ناکامی بنیامین نتانیاهو در آزادی گروگانها که منجر به استعفای چند وزیر کابینه شد از ورود این رژیم به چرخه فروپاشی تدریجی حکایت دارد.
گر چه حاصل این جنگ شهادت بیش از 47 هزار نفر از زنان و کودکان شهر غزه شد اما این شهادتها هرگز نتوانست کوچکترین تزلزلی در اراده مردم غزه برای تحقق یک پیروزی بزرگ ایجاد کند.
سرانجام رژیم صهیونیستی تحت تاثیر شرایط میدانی و فشار افکار عمومی به خواستههای حماس و جهاد اسلامی برای پایان دادن به جنگ غزه تن داد و توافقنامه آتش بس را پذیرفت.
عملیات تبادل اسرا وگروگانها به نمایش اقتدار حماس در عرصه های نظامی، رسانه ای و جنگ روانی تبدیل شد تا جایی که رسانههای رژیم صهیونیستی به توانمندی این جنبش در اداره این عملیات اعتراف کردند.
آزادی 18 گروگان نظامی اسرائیلی در مقابل بیش از یکهزار زندانی فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی در 6 مرحله، نشانه هوشمندی حماس برای نمایش اقتدار سیاسی و مدیریتی خود بهشمار می رود.
حماس در آزادی گروگانهای اسرائیلی هم به لحاظ مدیریتی و هم به لحاظ رسانهای، جنگ تبلیغاتی و حتی اخلاقی ثابت کرد که از توان بالایی برای جریان سازی رسانه ای علیه رژیم صهیونیستی برخوردار است.
عملیات تبادل اسرا و گروگانها در حقیقت به یک عرصه نمایش اقتدار حماس وجهاد اسلامی و جریانهای مقاومت اسلامی فلسطین تبدیل شد که این امر احترام جامعه جهانی را نسبت به ملت فلسطین برانگیخت.
آزادی صدها زندانی فلسطینی که شمار زیادی از آنان بیش از 40 سال در زندانهای این رژیم بهسر می بردند کابوس شهر غزه را به یک رویای واقعی اما شیرین تبدیل کرد واین بخشی از ثمرات روحیه جهادی مردم غزه بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در دیدار با جهانگیر الماسی به بررسی ابعاد و معناهای وطندوستی پرداختیم